KEIM

KÜÇÜK MECİDİYE CAMİİ

Esas adı Çırağan Camii olan yapı, Ortaköy yakınında, Yıldız Sarayı’nı çevreleyen korunun Boğaz girişi yanındadır. Camiye “küçük” denilmesinin sebebi, aynı padişahın hayratı arasında Büyük Mecidiye adıyla anılan Ortaköy Camii’nin de yer almasıdır.

Yapı 2012 yılında restorasyona girerek yenilenmiştir. 1848 yılında tamamlandığından beri sürekli deniz etkisine maruz kalmıştır. Restorasyon sürecinde dış cephelerde zaman içinde oluşan kusurların onarımı sonrası, tarihi yapılarda kireç esaslı sıvalar için uygun ve hava şartlarına karşı dayanıklı KEIM Soldalit uygulanmıştır.

KEIM Soldalit, silikat boya için kilometre taşı niteliğinde bir üründür. Organik ve hiç kuşkusuz mineral yüzeylerdedirek olarak basit bir şekilde uygulanabilir. Işığa dayanıklı, renkleri kalıcı yüzeyler oluşturur. Yüzeyler UV ışınlarına dayanıklı hale gelir. Dış yüzeylerde yoğuşma miktarı azalır. Alg büyüme riski düşer. Antistatik özelliği ile kirlenmeyi minimize eder. Hava şartlarına karşı dayanıklı ve kalıcıdır. Nefes alıp verir. Renovasyon süreleri uzun, maliyetleri düşüktür. A2 sınıfı yanmaz özelliktedir ve uçucu organik bileşik (VOC) içermez. Bu sebeple sağlıklı ve güvenli bir uygulamadır.

Ekolojik ve sürdürülebilir bir yapı malzemesidir.

Related Posts