KEIM

SANCAKLAR CAMİİ

Modern İslami mimarinin farklı örneklerinden biri olarak dikkat çeken Sancaklar Camii, 2013 yılında İstanbul Büyükçekmece’de hizmete açılmıştır. Arazinin topoğrafyası içinde kaybolan caminin kademeli olarak arazinin eğimi ile birlikte aşağı inen basamakları caminin giriş rotasını da çizer. Dışarıdan bakıldığında sadece dikdörtgen şekilli minaresi göze çarpar. Modern bir mağarayı andıran brüt beton duvarları, içeriye girenler üzerinde dış dünyadan izole, huzurlu bir ortamda oldukları hissi yaratmaktadır.



Emre Arolat imzalı proje dünya çapında bir çok ödül almıştır. Cami, 2011’de Barselona’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde Geleceğin Projesi ödülünü, 2013’te Singapur’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde dini yapılar kategorisinde dünya birincilik ödülünü, 2014’te Mimarlar Odası Yapı Ödülü’nü aldı.

2015 yılında Londra Tasarım Müzesi tarafından Yılın Tasarımı Seçkisi’nde finalist yapılar arasında sergilenen tasarım, 2015 yılında Mies Van Der Rohe Avrupa Ödülleri arasında en iyi 40 yapıdan biri seçildi. Dünya Mimarlık Birliği WAC tarafından “Yılın En İyi Dini Yapısı Ödülü”nün sahibi olan Sancaklar Camii, en son Royal Institute of British Architects’den (RIBA) Uluslararası Mükemmellik Ödülü’nü aldı ve en iyi 20 yapıdan biri oldu.

Yapının brüt beton iç duvarlarında mineral esaslı potasyum sol-silikat KEIM Concretal Lasur kullanılmıştır. Kesite penetre olan KEIM Concretal Lasur optik beton kusurlarını giderirken aynı zamanda beton karakterini koruyan doğal, mat bir bitiş sağlar. Betonla renk eşleşmesi yapılarak yarı transparan olarak uygulanan malzeme hem estetik bir bitiş sağlarken hem de beton malzemeyi korur. Konsolide edici özelliği sayesinde tozumazlık sağlar. Nefes alıp verir. A2 sınıfı yanmaz bir yapı malzemesi olup yangın esnasında zararlı gaz salımı yapmaz. Uçucu organik bileşik (VOC) içermez. Sürdürülebilir ve ekolojik bir malzemedir. LEED ve BREEAM esaslarını karşılar. Yüz yıldan fazladır KEIM Silikat boyaların tercih edildiği yapılar tüm ihtişamı ve ilk günkü görünümü ile tarihe tanıklık etmektedir. Daha detaylı bilgi için www.betonkozmetik.com web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Related Posts