IBIX

HATAY PAYAS SOKULLU MEHMET PAŞA KÜLLİYESİ

Günümüzde Hatay’a bağlı olan Payas, yüzlerce yıllık rotaların kesişim yeriydi. 1516 Mercidabık Savaşı ile Osmanlı topraklarına katılan Payas, sonrasında fethedilen Mısır için önemli bir durağa dönüşmüştür. Bu dönüşümün en büyük işareti 1574’te Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Mimar Sinan’ın tasarladığı külliye olmuştur. Külliye o dönemin Anadoludaki en büyük ticari ve askeri konaklama alanı haline gelmiştir.

IBIX®, geleneksel kum püskürtme tekniği anlayışını değiştiren devrim niteliğinde bir yüzey temizleme ve hazırlama yöntemidir.

IBIX® Mikro kumlama sistemleri genel olarak ekolojik yumuşak temizlik ve aşındırıcı temizlik sistemleri olarak özelleşir.Restorasyon öncesi yüzey hazırlığı,yüzey temizliği, boya, pas sökümü, bakım çalışmaları, vb. konularda karşılaşılan problemleri kolaylıkla çözerve yüzeyleri tek seferde bir sonraki işlem için hazır hale getirir.

Düşük basınçlı ve merkezkaç akımlı IBIX® Sistemi ile  doğal taşlar, sıvalı alanlar, beton, tuğla, her türlü metal, ahşap vb. yüzeylerdeki boya ve kaplamalar, grafitiler, kir tabakaları, pas ve korozyon rahatlıkla ve özgün dokuya zarar vermeden temizlenebilir.

IBIX®Eko-püskürtücüleri  değişik özellikte ve farklı parçacık boyutlarına(38mikron ile 1.8mm arasında) sahip püskürtme malzemesi kullanan yeni mekanik bir işlemdir.

Sistem ilehem kuru hem de ıslak püskürtme yapılabilir.

Kısacası; IBIX® kontrol edilebilir düşük basınç, ayarlanabilir püskürtme malzemesi yoğunluğu ve kolayca değiştirilebilen özel başlıkları ile her türlü yüzey üzerinde çalışmaya olanak sağlar.

IBIX® Ekolojik Yüzey temizlik sistemi bir çok avantaja sahiptir;

  • Mikro kumlama yapan IBIX sistemi düşük basınçlı, merkezkaçlı akım ile yüzeysel silme etkisi gösterdiğinden özgün alt dokuyu korur.
  • Kullanılan bu yöntem püskürtme malzemesi ve/veya su tüketimini neredeyse yarıya indirir.
  • Püskürtme malzemesi yüzeye eşit şekilde püskürtülür.
  • Merkezkaçlı akımla elde edilen yüzeysel silme etkisi sonucu püskürtme malzemesi yüzeye daha iyi ve uzun süreli etki eder. Böylece daha verimli bir temizleme etkisi elde edilir.
  • Yüzeyin ve malzemenin durumuna göre basınç derecesi ve püskürtme malzemesi yoğunluğu kolay bir şekilde  ayarlanabilir.
  • IBIX eko-püskürtücüleri portatif, modüler bir yapıya sahip olup başlıkları ve diğer elemanları rahatlıkla değiştirilebilir.
  • Tek bir operatör gerekli tüm ayarlamaları tek başına yapabilir.
  • Tekerlekleri ile kolaylıkla taşınabilir.
  • Hem iç hem de dış mekanda kullanılabilir.
  • Üstün verimliliği, çok yönlü ekipmanları ve ayrıcalıklı performansı sayesinde saatler süren beden işini azaltırken, temizlik, tamir ve bakım için gerekli olan işi ve zamanı en aza indirir.

     İŞİN KALİTESİNİ  ARTTIRIR.

Related Posts