KEIM

GAZİANTEP PRIME MALL

Büyük bir cazibe merkezi olarak Gaziantep Prime Mall, 2013’te halka açılarak büyük bir beğeni kazandı. Internetional Propert Awards 2013 / 2014 Architercture & Retail Development ve Sign of the City Awards 2014, En iyi AVM ödülü alan 83.000 m2 lik yapı oldukça gösterişli ve davetkar havasıyla görenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Binalar dışa kapalı olduğu için oluşan masif yapı, plastik bir etki ile kırılmış ve projenin bulunduğu coğrafyanın etkileri, binanın kabuğunun şekillenmesinde son derece etkili olmuştur. Binanın girişlerinde yaratılan falezlerde Mezopotamya’yı yansıtan renkler ve formlar kullanılmıştır.  Erginoğlu – Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan projede, Gaziantep’in çok aşina olduğu “baklava” şekli belli belirsiz bir doku olarak binanın dış cephesindeki pre-cast betonlar üzerine taşınmıştır.

Cephede fiber takviyeli beton panellerde KEIM Concretal Lasur mineral esaslı Potasyum Silikat Boyaları tercih edilmiştir. Cephenin mevcut dokusunu ve karakterini koruyan KEIM Concretal Lasur kesite penetre olarak uzun ömürlü bir koruma sağlar. A1 sınıfı inorganik renk pigmentlerinin UV dayanımı yüksektir. Nefes alıp verir. Uçucu organik bileşik ( VOC ) içermez. A2 sınıfı yanmaz bir yapı malzemesidir. Yangın esnasında zararlı gaz salımı yapmaz. Ekolojik ve sürdürülebilir bir yapı malzemesidir. Sağlıklı yapılar, sağlıklı mekanlar sunar.

Projenin özgün karakterinin korunmasını sağlayan KEIM CONCRETAL LASUR ile bu projeye değer katmaktan memnuniyet duymaktayız.

Related Posts