KEIM

HAMİTABAT DOĞALGAZ KOMBİNE ÇEVRİM SANTRALİ

1985 yılında Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde kurulan Hamitabat Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, 1220 MWe kurulu gücü ile Türkiye’nin 13. büyük santralidir. Tesis ayrıca Türkiye’nin 5. büyük Doğalgaz Santrali’dir. Hamitabat Termik Santrali ortalama 4.140.409.123 kilovatsaat elektrik üretimi ile 1.139.980 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir.

2016 yılından itibaren yenileme çalışmalarına giren santralin çehresi değişmiştir. Özellikle 135 metre yüksekliğindeki, yüksek sıcaklıklara maruz kalan beton soğutma kulelerine uygulanan geleneksel boyalar yüzeye tutunamayarak dökülmeye/solmaya sebep olmuştur.

Yenileme sürecinde soğutma kulelerinde temsilciliğini yürüttüğümüz KEIM CONCRETAL W mineral esaslı potasyum silikat boya tercih edilmiştir. KEIM Concretal W hava şartlarına karşı dayanıklılığı yüksek, soğutma kuleleri, köprüler, tüneller gibi agresif etkilere açık yapılar için uzun ömürlü bir beton boyasıdır. Nefes alıp verir. Astar gerektirmez. Kesite penetre olur. Ekolojik ve sürdürülebilir bir yapı malzemesidir.

Related Posts