KEIM

TROYA MÜZESİ

Çanakkale’de bulunan ve neredeyse 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Troya, bir çok hikayeye sahne olmuş ve bir o kadar efsaneye ev sahipliği yapmıştır. Sırf bu özelliği bile Avrupa medeniyetlerinin temelini atmış bu coğrafyanın önemini anlatmaya yetmeyecektir.


Böylesine önemli bir bölgenin tanıtımı için özel bir müze inşa edilmiştir. 2013 yılında inşasına başlanılan, 90.000 m²’lik büyüklüğe sahip olan Troya Müzesi, 2018 yılında tamamlanmıştır ve projesi Ömer Selçuk Baz ve Yalın Mimari Tasarım’aittir. Gerek mimarisi gerekse sergilenen eserlerle görülmesi gerekenler listesine mutlaka dahil edilmelidir.

Paslanmış metal (corten) ve brüt beton yüzeylerinin ön plana çıktığı yapı, bölgenin sahip olduğu yaşanmışlık ve doğal yapı ile bir uyum içinde var olmaktadır. Geniş açıklıklardaki brüt beton dokusu yapının etkileyiciliğini arttırmaktadır.

KEIM Concretal Lasur mineral esaslı potasyum sol-silikat beton koruma malzemesidir. Betonla renk eşleşmesi yapılarak mevcut beton renginde opak veya yarı transparan olarak uygulanabilir. İstenilen Ral renginde de çalışılabilir. Beton kusurlarını beton karakterini koruyarak giderir. Betonun doğal, mat görünümünü korur

Kesite penetre olur. Yüzeyde bir katman oluşturmaz. Dökülmez. Kabarmaz. A1 sınıfı inorganik pigment içerir. Yanmaz. A2 sınıfı yanmaz bir malzemedir. Yangın esnasında zararlı gaz salımı yapmaz. Uçucu organik bileşik içermez ( VOC). Nefes alıp verir. Ekolojik ve sürdürülebilir bir yapı malzemesidir. LEED ve BREEAM sertifikalarına sahiptir.

Beton koruma konusunda tüm dünyada akla ilk gelen ve tercih edilen bir malzemedir.

Related Posts