ECOTERA

TUZ TEMİZLİĞİ – Restora Desalt

RESTORA DESALT, çözünebilir tuzlarla kirlenmeye maruz kalan doğal taş, tuğla, yığma duvarlar ve sıvalı yüzeylerde yüzeyin porozitesine ve yapısına bağlı olarak değişen bir derinlikte ve yüzeyde etkili bir tuz giderme işlemi garanti eden ekstrasyon yöntemi ile uygulama yapılarak temizlik sağlayan harçtır.

Temel prensibi, çözünmeyi kolaylaştırmak için saf suyun kullanılmasına ve uygulama için yüzey ile uzun süre temas yoluyla (bu durumda su çözücüyü saklama ve tutma için yüksek kapasiteye sahip olan ürün) çözünür tuzların yüzeye hareketine dayanmaktadır. Uygulama için kullanılan hamur, farklı çeşit doğal ve suni taş yüzeylerde kullanılabileceğini garanti eden, yüksek saflıkta selüloz gibi doğal malzemeler içerir.

Karışım, suda çözünen malzemelere veya uygulanan maddelere zarar verebilecek kimyasal ürünler içermez. Ayrıca ürün, ekstraksiyondan sonra yüzeyden kolayca çıkarılabilir ve hassas fırçalama yoluyla çıkarılamayan kalıntı bırakmaz.

RESTORA DESALT çözünür tuzların doğal ve yapay gözenekli taş malzemelerden (doğal taş, sıva, tuğla, harç beton) ekstraksiyonu içinde uygundur.

Ürünün etkinliği ve arındırma etkisinin derinliği, yüzeyin tipine ve uygulama yüzeyinin porosimetrik dağılımına bağlıdır.

Yüzey Hazırlığı

Tüm yüzey kalıntılarını yumuşak kıllı bir fırça ile elle fırçalayarak temizleyin. Özellikle, tuzun çiçeklenmesini ve toz birikintilerini temizleyin. Böylece yüzey, çözünür tuzların çıkarılması için uygun hale gelmiş olur.

NOT: Yüzeyde tuz çiçeklenmesini engelleyen ve / veya su itici ürün olup olmadığını anlamak için öncelikle belirli bir alanda tanı testleri yapılması tavsiye edilir. (örn. balmumu kalıntısı, polimer bazlı koruyucu maddeler, film oluşturan boya veya benzeri malzemeler). Uygulamanın etkinliğini arttırmak için, yüzeye saf su ile püskürtme yapılır ve 15 dakika beklenerek suyun gözeneklere nüfuz etmesine izin verilir.

Uygulama süresi tipik olarak 48 saattir. Ancak alt tabakanın tipine ve malzemenin kirlilik oranına bağlı olarak değişebilir. Uygulama süresini optimize etmek için hamuru yüzeye sürerek ve sabit aralıklarla alınan hamur numunelerinden çıkarılan salin çözeltisi üzerinde iletkenlik ölçümleri yapmanızı öneririz. Ekstraksiyon işlemi tamamlandıktan sonra, ekstrakte edilen tuzları içeren kurumuş hamur bir spatula ile manuel olarak uzaklaştırılabilir. Yüzeydeki kalıntıları temizlemek için yumuşak kıllı bir fırça veya yumuşak nemli bir sünger kullanabilirsiniz.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir